top of page
Zoeken
Foto van schrijverPraktijk FIT!

Chinese kool roerbak met gehakt

Een aantal jaren geleden heb ik bij de Jumbo in Goor meerdere recepten mogen presenteren. Dit was zo gaaf! Dan liep je de winkel in en stond er een grote stelling met een FIT! recept en de daarbij horende verse producten. Dit recept heeft dus ook een tijdje gepresenteerd gelegen. Een erg gangbaar, makkelijk en populair diner recept. Eet smakelijk!


Voor 4 personen


Ingrediënten:


· 1 Chinese kool of spitskool

· 1 ui

· 1 knoflookteentje

· Rode paprika

· 350 gram kip- of mager rundergehakt

· Flinke snuf zout en peper

· 2 eetlepels kerriepoeder

· 1 eetlepel paprikapoeder


Bereidingswijze

Snij de ui en paprika in stukjes. Snij de Chinese kool in reepjes. Bak het gehakt in wat olijfolie rul. Voeg de ui en en uitgeperste teen knoflook toe. Bak een aantal minuten mee. Voeg hierna de kerrie, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Roerbak de kool beetje bij beetje mee op laag vuur totdat het geslonken is.


Je kunt altijd nog iets ketjap of soja saus toevoegen voor wat meer smaak.


Serveer met zilvervliesrijst.



587 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Loempiataart

Comments


bottom of page