Bananenbrood
- Praktijk FIT!
- 3 jan 2019
- 1 minuten om te lezen
Een snel en makkelijk bananenbrood is gewóón goed.
Vries het in plakjes in en je hebt altijd een verantwoord tussendoortje. In een zakje en hup mee naar je werk of naar school
Komt ie!
Ingrediënten:
· 150 gr havermoutmeel of speltmeel
· 100 gr havermout
· 2 rijpe bananen
· 3 eieren
· 150 gram kwark
· 1 eetlepel vloeibare zoetstof of 1 eetlepel stevia poeder
· 1 theelepel vanille aroma
· 1 theelepel kaneel
· 2 theelepels bakpoeder
· Eventueel rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of gebruik een bakpapier in een cakeblik.
Gebruik een vork om de twee bananen fijn te prakken in een grote kom. Voeg hierbij de eieren, kwark en vanille aroma. Mix het even goed door elkaar. Voeg dan de meel, havermout, kaneel, zoetstof en bakpoeder toe.
Je kunt nu nog eventueel rozijnen toevoegen.
Meng het geheel weer goed door elkaar. Giet het geheel in een cakeblik.
Bak het op 180 graden heteluchtoven voor 35 minuten. Laat het goed afkoelen.
Snij in plakjes en bewaar het in een afgesloten doos in de koelkast maximaal een week of vries het in.

Comments